En nu hebben we een bord, gesigneerd door… Kasparov!

Ja kijk maar eens goed. Op dat bord staat de handtekening van Garry Kasparov!

Maarten van Laatum kwam op de ledenvergadering met een geweldige verrassing. Onze extern wedstrijdleider en speler van Team 1 bood de vereniging een luxe schaakbord aan met een handtekening van niemand minder dan… Kasparov (!)

Maarten deed dit ter ere van het door Team 1 behaalde kampioenschap in de vierde klasse van de KNSB-competitie. Hij reikte het uit aan Hans Hoornstra die topscorer van het team was met 5,5 uit 6.

Prachtig. Hartelijk dank!

Hieronder een stukje van Maarten. Hij legt zijn idee uit en hoe hij aan die handtekening van de levende legende kwam.

We werden kampioen met het 1e! Hoera! Maar ook… wat nu?! “Ja moeten we vieren” riep Helmer. Maar ja, wie gaat dat dan organiseren? En wat ga je dan doen? Schakers, over het algemeen, houden van schaken en daar een beetje over ouwehoeren. Een feestje met harde muziek is al niks. Het was al bijna zomer, dus of je dan nog iedereen bij elkaar krijgt… geen idee.

Ton kwam in de bestuursvergadering met zijn voetbalverleden en hoe dat gaat als er een kampioenschap gevierd wordt. Maar ja, dat is met een schaakvereniging niet te doen. “Wat dan? dacht ik. Moet toch iets zijn wat we kunnen doen als herinnering aan dit mooie jaar.”

Toen belde mijn broer. Hij werkt in Brussel en zou naar een lezing gaan van Garry Kasparov over Rusland en de oorlog in Oekraïne. Dat is natuurlijk een heel ander onderwerp, maar de man is wel (met Carlsen) de meest bekende nog levende schaker. Ik bedacht samen met mijn broertje het idee een schaakbord door hem te laten signeren en dat cadeau te doen aan de schaakvereniging.

Zo gezegd, zo gedaan. Bord gekocht in Brussel, met het bord in de zaal gaan zitten. Volgens mijn broer waren er nog wel wat merkwaardige reacties, maar toch ook veel mensen die dachten: “Waarom kwam ik daar niet op? “.

Handtekening werd gezet en ik kon het bord tijdens de ledenvergadering aan de topscorer van het eerste team overhandigen. Een mooi aandenken aan het kampioenschap van 2021-2022.

Plaats een reactie

Wil je onze jeugd steunen?

Neem een veld op ons schaakbord!

Wil je ons steunen? De bijdrage zetten we in voor onze jeugd, met name de jeugdopleiding.
Voor 10 euro per jaar kun je een veld op ons schaakbord bezetten met daarop je naam, foto of (bedrijfs-)logo.
Wil je midden op het bord? Neem dan een van de centrumvelden (d4, e4, d5 en e5) á 25 euro per jaar.

Stuur een mail naar schaakverenigingmaastricht en we nemen contact op.

Winkel online, sponsor gratis de vereniging!

Online bestellen of boeken bij webwinkels als Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Zalando of Booking.com?
Klik altijd eerst op het logo hierboven om via SponsorKliks naar zo’n webshop te gaan. Of gebruik de SponsorKliks app.
Zo verdient u geld voor de vereniging met elke online aankoop – zonder dat het u ook maar iets extra kost!