Blitz Competitie 2022-23

De blitz competitie van Schaakvereniging Maastricht werd gespeeld over twee avonden van 11 ronden Zwitsers, met een tijdscontrole van 3m + 2s/m. De eerste avond waren de meest in het oog springende deelnemers Michal (als hoogst gerate speler) en Hans en Maarten (beide meervoudig blitzkampioen. Echter had ondergetekende als outsider een goede avond, waarin ik wist te winnen van Michal en Maarten. Verlies tegen Hans kon me duur komen te staan, maar een onoplettendheid van Hans in de laatste ronde kwam tot mijn redding, en ik won verrassend te eerste blitzavond met de minimale voorspong van een half puntje, maar met het onderling resultaat tegen Hans in mijn nadeel.

De tweede avond zag afwezigheid van Michal en Maarten, waardoor de avond waarschijnlijk alleen tussen mij en Hans zou gaan, gezien de grote voorsprong. Maar op deze avond speelde eerste-teamlid Aljoscha mee, wat invloed zou kunnen hebben op de resultaten. En inderdaad: Aljoscha won bijna alles, maar ik slaagde erin om met zwart remise te spelen tegen de man on fire, maar Hans verloor van hem. Nu stond ik op pole position met een punt voorspong. Echter verloor ik opnieuw de onderlinge wedstrijd tegen Hans, waarin ik na een uitstekende opening niet meer wist wat te doen, meerdere fouten op rij maakte en kansloos ten onder ging. Nu stond Hans weer bovenaan op basis van onderling resultaat. Even later verloor Hans echter van de altijd gevaarlijke Guus, waardoor ik opeens weer op kop stond. Maar toen ging het mis: een onreglementaire zet tegen Ilyas werd niet  geclaimd, waarna ik kon winnen, maar het was een voorbode voor ellende. Tegen Frank blunderde ik een dame, won haar terug voor een stuk en wist het eindspel in vliegende tijdnood nog net te winnen voor een tweede miraculeuze redding, maar daarna was het helemaal op. Tegen Maxim verdween mijn dame opnieuw van het bord, en won ik haar ditmaal terug voor een toren, waarna het eindspel kansloos was, en de wedstrijd erna tegen Erwin verloor ik mijn dame voor een derde maal op rij. Deze laatste keer kreeg ik helemaal niets terug en was het vlot gedaan. Mijn laatste ronde won ik nog, maar Hans hield zichzelf wel kalm en geconcentreerd, en was inmiddels te ver weggelopen. Daarmee is de eerste kampioen bekend: Hans Hoornstra, gefeliciteerd met deze zeer verdiende titel!

De top-3 na beide avonden:

  1. Hans Hoornstra     22 gespeeld, 18 punten
  2. Reinier Overtoom  22 gespeeld, 17 punten
  3. Maxim Hollands    22 gespeeld, 13 punten

En de standen voor beide avonden en alle uitslagen vind je hier onder. (Als de uitslagen en standen hier onder niet laden, ververs dan de pagina.)

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Download [6.91 KB]

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Download [6.82 KB]

Wil je onze jeugd steunen?

Neem een veld op ons schaakbord!

Wil je ons steunen? De bijdrage zetten we in voor onze jeugd, met name de jeugdopleiding.
Voor 10 euro per jaar kun je een veld op ons schaakbord bezetten met daarop je naam, foto of (bedrijfs-)logo.
Wil je midden op het bord? Neem dan een van de centrumvelden (d4, e4, d5 en e5) á 25 euro per jaar.

Stuur een mail naar schaakverenigingmaastricht en we nemen contact op.

Winkel online, sponsor gratis de vereniging!

Online bestellen of boeken bij webwinkels als Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Zalando of Booking.com?
Klik altijd eerst op het logo hierboven om via SponsorKliks naar zo’n webshop te gaan. Of gebruik de SponsorKliks app.
Zo verdient u geld voor de vereniging met elke online aankoop – zonder dat het u ook maar iets extra kost!