Dien op 1 september precies 35 jaar lid, proficiat!

Dien Slangen-Knuit.

Dien Slangen-Knuit is precies 35 jaar lid van onze vereniging. Proficiat Dien. We hopen dat je nog heel lang lid van onze club blijft!

Dien werd op 1 september 1988 lid van MSV, een van de voorlopers van onze club (MSV fuseerde later met VSM tot MSV-VSM en die club heet nu Schaakvereniging Maastricht). Leden zoals Dien wil elke club wel hebben.

Heel trouw, heel sportief en ook steekt zij de handen uit de mouwen. In het Limburgs dameskampioenschap werd zij vier keer 3e, drie keer 2e. Twee keer werd zij kampioen; de laatste keer was dit jaar 2023.

In 2019 won Dien de ‘Jo Rikers Trofee’, een wisselbeker voor het clublid met de mooiste partij van het seizoen. Zij kreeg deze prijs voor een partij die zij speelde in het Limburg Open tegen Carine Verdeyen.

Dien besloot deze partij met het zogenoemde Epaulettenmat. Bij dit matbeeld zijn twee symmetrische vluchtvelden van de koning bezet door eigen stukken. In de opening maakte de tegenstander een blunder. Daarna maakte Dien het onberispelijk af. Ze gaf zwart geen moment de tijd om op adem te komen. Iedere zet was een mokerslag.

Plaats een reactie


Winkel online, sponsor gratis de vereniging!

Online bestellen of boeken bij webwinkels als Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Zalando of Booking.com?
Klik altijd eerst op het logo hierboven om via SponsorKliks naar zo’n webshop te gaan. Of gebruik de SponsorKliks app.
Zo verdient u geld voor de vereniging met elke online aankoop – zonder dat het u ook maar iets extra kost!