Buitenschaakspel op Plein 1992 officieel geopend

Op Plein 1992 bij stadsbibliotheek Centre Céramique in Maastricht is op vrijdagmiddag 11 juni een buitenschaakspel met grote stukken geopend.

De officiële opening werd verricht door wethouder Bert Jongen van de gemeente Maastricht. Hij nam het spel meteen in gebruik door een partij te spelen tegen enkele jeugdspelers.

Het grotestukkenspel is een initiatief van onze vereniging en de Stichting Limburg Schaakt en en Gabriëlle Heine van het CDA Maastricht. Het CDA diende hierover een motie in die werd aangenomen door de gemeenteraad. Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente  nam er een positief besluit over. De gemeente zorgt voor de financiering.

Binnen onze vereniging was Helmer Wieringa de motor van dit project. Hij was vasthoudend en vond bij het CDA (Gabriëlle Heine) en bij de gemeente (wethouder Bert Jongen) een luisterend oor. Goed werk, Helmer. Hartelijk dank voor al je inspanningen!!

Er zijn vrijwilligers gevonden die, als het weer het toelaat, de schaakstukken ‘s morgens plaatsen en aan het begin van de avond weer opruimen. De schaakstukken worden opgeslagen in twee opbergbanken naast het schaakbord. Die banken dienen als opbergplaats en vormen tevens een aangename zitplaats.

Plein 1992 is een drukbezocht plein en is het kloppend hart van Céramique, een woonwijk met fraaie woontorens, winkels, horeca (zoals de gerenommeerde zaak Coffeelovers) en het markante multifunctionele gebouw Centre Céramique waarin o.a. de stadsbibliotheek is gevestigd.

Hieronder een fotoalbum.

Plaats een reactie

Wil je onze jeugd steunen?

Neem een veld op ons schaakbord!

Wil je ons steunen? De bijdrage zetten we in voor onze jeugd, met name de jeugdopleiding.
Voor 10 euro per jaar kun je een veld op ons schaakbord bezetten met daarop je naam, foto of (bedrijfs-)logo.
Wil je midden op het bord? Neem dan een van de centrumvelden (d4, e4, d5 en e5) á 25 euro per jaar.

Stuur een mail naar schaakverenigingmaastricht en we nemen contact op.

Winkel online, sponsor gratis de vereniging!

Online bestellen of boeken bij webwinkels als Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Zalando of Booking.com?
Klik altijd eerst op het logo hierboven om via SponsorKliks naar zo’n webshop te gaan. Of gebruik de SponsorKliks app.
Zo verdient u geld voor de vereniging met elke online aankoop – zonder dat het u ook maar iets extra kost!