Buitenschaakspel op Plein 1992 officieel geopend

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Op Plein 1992 bij stadsbibliotheek Centre Céramique in Maastricht is op vrijdagmiddag 11 juni een buitenschaakspel met grote stukken geopend. De officiële opening werd verricht door wethouder Bert Jongen van de gemeente Maastricht. Hij nam het spel meteen in gebruik door een partij te spelen tegen enkele jeugdspelers.

Het grotestukkenspel is een initiatief van onze vereniging en de Stichting Limburg Schaakt en en Gabriëlle Heine van het CDA Maastricht. Het CDA diende hierover een motie in die werd aangenomen door de gemeenteraad (zie artikel op website CDA). Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente  nam er een positief besluit over. De gemeente zorgt voor de financiering.

Binnen onze vereniging was Helmer Wieringa de motor van dit project. Hij was vasthoudend en vond bij het CDA (Gabriëlle Heine) en bij de gemeente (wethouder Bert Jongen) een luisterend oor. Goed werk, Helmer. Hartelijk dank voor al je inspanningen!!

Er zijn vrijwilligers gevonden die, als het weer het toelaat, de schaakstukken ‘s morgens plaatsen en aan het begin van de avond weer opruimen. De schaakstukken worden opgeslagen in twee opbergbanken naast het schaakbord. Die banken dienen als opbergplaats en vormen tevens een aangename zitplaats.

Plein 1992 is een drukbezocht plein en is het kloppend hart van Céramique, een woonwijk met fraaie woontorens, winkels, horeca (zoals de gerenommeerde zaak Coffeelovers) en het markante multifunctionele gebouw Centre Céramique waarin o.a. de stadsbibliotheek is gevestigd.

Bekijk fotoalbum

Plaats een reactie