Limburg Tournament and Training Series

Schaakvereniging Maastricht twee activiteiten per week aan.
Op dinsdagavond een toernooi met langzaam tempo  en op donderdagavond training.

Hybride:  in real life als het kan  en tegelijkertijd ook online.

Het aanbod is georganiseerd in seizoenen: Herfst, Winter Lente en Zomer en is gratis voor

  • leden van Schaakvereninging Maastricht
  • vrienden van de Stichting Limburg Schaakt.

Op dinsdagavond is er een toernooi met gesloten groepen: lange partijen van 1 uur met 30 seconden increment.  Je weet dus op voorhand wanneer je tegen wie moet spelen.

Je mag met je tegenstander een alternatief tempo afspreken maar het minium is 45 min per speler + 15 seconden increment.
We gaan uit van achtkampen: 7 ronden dus.  Na 7 ronden is er sprake van promotie en degradatie en worden nieuwe groepen samengesteld.
De indeling vindt in eerste instantie plaats volgens ELO. Word je ongedeeld eerste in een groep dat heb je recht op promotie naar een hogere groep.

Als je gedeeld eerste wordt in een bepaalde groep heb je het recht om geplaatst te worden in die groep.
Bij gelijk eindigen in punten wordt de rankschikking  als volgt bepaald  in deze volgorde bepaald:

  • onderling resultaat
  • Sonnenborg Berger Score,
  • loting

De Limburg League  Tournament Series bestaan in elk seizoen uit 7 ronden  Na iedere cyclus kunnen nieuwe spelers instromen of kan je besluiten om af te haken.

Partijen worden normaal gesproken op dinsdagavond gespeeld, maar in onderling overleg kan een andere dag gespeeld worden, mits deze partij wel gespeeld wordt voordat de volgende ronde aanvangt.
Het toernooischema staat op de KALENDER

Limburg League Winter Training  Series: op Donderdagavonden | Thurday evenings

Donderdag  een schaaktraining, waarbij onder andere partijen van de voorgaande dinsdag besproken worden. Trainingen worden verzorgd door Maarten van Laatum, Daniel Cámpora en Hans Hoornstra.

Trainingen worden gegeven in ratinggroepen:
A <1500
B 1500-1700
C 1700-1900
D 1900-2100

De groepen A & B en de groepen C & D krijgen tegelijkertijd les. Maar de docenten differentiëren tijdens de les. Op die manier heb je een avondvullend programma van 20:00 tot 22:00. Wanneer je deelneemt aan één groep heb je dus om de week een training. Het trainingsschema vind je op de  KALENDER.

Hybride opzet

Zowel het toernooi als de trainingen zijn hybride. Dat wil zeggen: als de regels van het RIVM het toestaan en de speelzaal open is, kan je je partij spelen in de Geusselt. In dat geval is op donderdagavond de training ook daar. Maar als de zaal gesloten is, of een van de spelers is in quarantaine, of neem je liever geen risico of woon je simpel te ver weg dan kan deelnemen vanuit je luie stoel thuis. Je partijen kan je op afstand spelen, online: een van beide spelers zit dan thuis en de ander bijvoorbeeld op de club. Sommige leden hebben al aangegeven dat ze er de voorkeur aan geven om hun tegenstander thuis uit te nodigen om daar hun partij met echt hout te kunnen spelen. Met andere woorden: alles is mogelijk.

Ook alle trainingen (gegeven vanuit de Geusselt indien de zaal open is) kan je op afstand volgen en er actief aan meedoen. Je krijgt eenvoudig een link, daar klik je op en je zit in de les. Het is dus ook een hybride opzet. Dat maakt het ook mogelijk dat schakers van buiten de regio meedoen. Hoe de situatie rondom corona zich ook ontwikkelt: het toernooi en de trainingen vinden doorgang. Je kan lekker schaken en iedereen krijgt les op zijn eigen niveau.

Hoe doe je mee en wat kost het?

Vanzelfsprekend zijn de activiteiten gratis voor leden van de Schaakvereniging Maastricht. Maar geïnteresseerden kunnen vriend worden van de Stichting Limburg Schaakt, voor € 25,– per  seizoen. of 75, — voor 4 seizoenen.
Als vriend van de stichting kan je meespelen in de Limburg League Tournament Series (7   partijen) en bovendien kan je dan kosteloos deelnemen aan de trainingen tijdens deze periode op de donderdagavonden: dat zijn minimaal 7 trainingen. Je hebt dus 14 schaakavonden voor minder dan €2 per avond. Koopje 🙂

 

 

 


Winkel online, sponsor gratis de vereniging!

Online bestellen of boeken bij webwinkels als Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Zalando of Booking.com?
Klik altijd eerst op het logo hierboven om via SponsorKliks naar zo’n webshop te gaan. Of gebruik de SponsorKliks app.
Zo verdient u geld voor de vereniging met elke online aankoop – zonder dat het u ook maar iets extra kost!