In september gaan we er weer vol tegenaan

Email this to someone

We hebben nu zomerstop, maar in september gaan we er met onze club weer vol tegenaan.

Op donderdag 8 september is de eerste activiteit van het nieuwe seizoen. Op deze eerste clubavond voor senioren (= volwassenen) geeft clubkampioen Jelmer Veltman een simultaan.

Op zaterdag 10 september hebben we een hele leuke activiteit. Een stedenmatch Maastricht – Parkstad met het grotenstukkenspel in de buitenlucht.

Die ‘Schaakslag der Steden’ wordt echt hartstikke leuk. De stad Maastricht neemt het op tegen de regio Parkstad in vier wedstrijden, te weten:

• jongste jeugd
  • oudere jeugd
  • senioren
  • veteranen

Beide teams spelen op een groot buitenschaakspel, openbaar op een locatie toegankelijk voor toeschouwers. In Maastricht schaken we op Plein 1992. Het team Parkstad schaakt op Promenade 2 in Heerlen.

De zetten worden na overleg door de teamleider vastgesteld en uitgevoerd op het buitenschaakspel. De zet wordt doorgegeven aan de tegenstanders via het internet.

Leuk om te kijken natuurlijk. Druk wordt het sowieso, want deze stedenwedstrijd hebben we bewust gepland tijdens (en in overleg met) Festival Maas en dan bruist de binnenstad van Maastricht van de activiteiten en zijn er ettelijke duizenden mensen op de been.

Zodra meer bijzonderheden bekend zijn, hoor je van ons.

Ons verdere programma in september

Uiteraard zullen onze leden gauw genoeg de volledige kalender krijgen. Hier vermelden we alvast de belangrijkste activiteiten voor september.

Noteer maar alvast!

• Dinsdag 13 sept. eerste avond jeugd.
  • Dinsdag 13 sept. simultaan voor senioren door Reinier Overtoom als afscheidnemend trainer
  • Donderdag 15 sept. ledenvergadering
  • Zaterdag 17 sept. 1e ronde KNSB-competitie (we doen met drie teams mee!)
  • Dinsdag 20 sept. jeugdavond
  • Dinsdag 20 sept. Seniorentraining door Gino de Mon (voor ratinggroep tot 1600)
  • Donderdag 22 sept. interne competitie Senioren
  • Dinsdag 27 sept. jeugdavond