Leer nu zelf beter schaken!

Queen’s Gambit gezien?

Door corona zitten we noodgedwongen thuis. We hebben nog nooit zoveel Netflix gekeken. En nu de dagen kort en donker worden, spelen we traditiegetrouw spelletjes en games. Scrabble, Monopoly, noem maar op. Ook schaken is nu heel populair! 

De nieuwste hit op Netflix is The Queen’s Gambit. Misschien heb je deze serie wel gezien. Het gaat over een weesmeisje dat gefascineerd raakt door het schaakspel en als jonge vrouw in een mannenwereld uiteindelijk zelfs de wereldkampioen verslaat!

Schaken is een geweldig spel. Leuk voor jong en oud. Wellicht dat je de regels kent, of misschien helemaal nog niet. Dit is je kans: leer schaken door deel te nemen aan de schaakcursus van Schaakvereniging Maastricht.
In vijf weken leer je de regels en belangrijkste strategieën. De lessen zijn coronaproof: dus helemaal online. We differentiëren in groepen als dat nodig is, dus ook als je de regels nog helemaal niet kent dan ben je bij deze cursus op de juiste plek. Misschien overweeg je na afloop van de cursus eens te komen kijken op een schaakvereniging bij jou de buurt, of doe je aansluitend mee aan het beginnerstoernooi van Schaakvereniging Maastricht. Online, of als het RIVM het toelaat: achter het bord in de Nuie Geusselt Zoal, in Maastricht.

Het gaat om 5 lessen, gegeven op onderstaande data. Iedere les begint om 20:00 en duurt tot 21:30. Alle lessen zijn online via het programma Zoom. Aansluitend kan je meedoen aan een toernooi, waarbij je iedere week, vijf weken lang, een partijtje speelt. De kosten hiervan zijn inbegrepen in het cursusgeld.

  • Les 1 (5 januari): De gang van de stukken en slaan
  • Les 2 (12 januari): De koning: rokade, mat en pat
  • Les 3 (19 januari): Pionnen: en passant en promotie
  • Les 4 (26 januari): De opening, middenspel en strategie
  • Les 5 (2 februari): Het eindspel

 

De kosten bedragen 25 euro. Voor mensen met een kleine portemonnee wordt een uitzondering gemaakt.

Ja, Ik wil (beter) schaken leren!

 

Contact
Hans Hoornstra
Voorzitter Schaakvereniging Maastricht
info@schaakverenigingmaastricht.nl


Winkel online, sponsor gratis de vereniging!

Online bestellen of boeken bij webwinkels als Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Zalando of Booking.com?
Klik altijd eerst op het logo hierboven om via SponsorKliks naar zo’n webshop te gaan. Of gebruik de SponsorKliks app.
Zo verdient u geld voor de vereniging met elke online aankoop – zonder dat het u ook maar iets extra kost!