Online training door GM Jonathan Speelman met als thema Tata Steel toernooi

Jonathan Speelman. Foto copyright (c) 2007 John Saunders

Op woensdag 19 januari staat weer een online training op het programma van een sterke speler en ditmaal is dat niemand minder dan GM Jonathan Speelman.

Jonathan Speelman (65) is een legendarische schaker. Hij was ooit (in 1989) de nummer 4 van de wereld. Inmiddels is hij een online schaaktrainer en -commentator; je ziet wat het internet allemaal mogelijk maakt 😉

Deze training begint om 20:15 uur en duurt tot 22:15 uur.

Het thema van de training is het Tata Steel toernooi, dat afgelopen weekeinde is begonnen en het eerste supertoernooi van de bomvolle schaakkalender is. Uiteraard volgen velen dit op de voet en voor sommigen zal dit misschien een eerste kennismaking met dit supertoernooi zijn. Hoe dan ook is er voor allen nu de kans om dieper in te gaan op de highlights van de eerste ronden onder leiding van een grootmeester.
De training is een initiatief van Tom Koolen uit Maastricht onder de naam United Chess: online trainingen door ‘getitelde’ spelers. Iedereen kan gratis meedoen. Er zijn eerder al trainingen geweest die werden gegeven door IM Nick Maatman, FM Siem van Dael en WGM Viktoria Radeva.

Wil je meer weten wie Jonathan Speelman is? Kijk dan hier:

Wikipedia

Lichess

Hoe kun je meedoen?

  1. Geef even je mailadres door via dit formulier: Aanmeldformulier

Je krijgt dan een mail met alle informatie, zoals de Zoomlink die je nodig hebt om mee te doen. Je komt dan ook op een mailinglijst en je krijgt steeds updates over de nieuwe trainingen die georganiseerd worden.

  1. Je hebt een Lichess-account (= gratis) nodig. Heb je dat nog niet, maak dat dan tijdig aan.

Heb je hulp nodig of heb je vragen?

De trainingen zijn een initiatief van Tom Koolen. Hij is lid van twee verenigingen, De juiste -Z- en Schaakvereniging Maastricht, en heeft dit bedacht om het schaken te promoten en te laten groeien. Hij ziet hierin ook een mogelijkheid om schakers met elkaar te verbinden. Voor vragen of hulp kun je hem mailen: kooleneducation@gmail.com 

Plaats een reactie


Winkel online, sponsor gratis de vereniging!

Online bestellen of boeken bij webwinkels als Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Zalando of Booking.com?
Klik altijd eerst op het logo hierboven om via SponsorKliks naar zo’n webshop te gaan. Of gebruik de SponsorKliks app.
Zo verdient u geld voor de vereniging met elke online aankoop – zonder dat het u ook maar iets extra kost!