Meld je aan voor het Eeuwfeest!

Op zondag 26 september gaat onze vereniging het 100-jarig bestaan vieren. We hopen van deze jubileumviering een mooi (schaak-)feest te maken.
We verheugen ons op dit hoogtepunt in het lange bestaan van onze vereniging. We willen dit feest graag samen met jullie vieren!

Alle activiteiten vinden plaats in ons clublokaal
De Nuie Geusselt Zaol
Sporthal De Geusselt
Olympiaweg 68 a02
6225 XX Maastricht
www.denuiegeusseltzaol.nl

LET OP
Voor ALLE activiteiten is aanmelding noodzakelijk. Dit heeft te maken met de geldende coronamaatregelen en het gelimiteerde aantal personen dat in het kader daarvan toegelaten kan worden. We zijn genoodzaakt om een toegangscontrole uit te voeren. Bij deze controle mogen wij alleen personen toelaten die een Corona Toegangsbewijs hebben. Voor mensen die geen smartphone hebben, is er ook een testbewijs. Lees meer over het testbewijs op deze website.

Aanmeldformulier
Voor de aanmeldingen hebben we een formulier gemaakt: klik hier. Is er iets niet duidelijk? Bel of app dan de organisatie: 06 899 206 97.


PROGRAMMA
We hebben een leuk programma voor deze dag samengesteld, een mooie mix van schaken, nostalgie en feest. Vier het met ons mee!
Hoe ziet ons programma er voor deze dag uit?

11.00 – 15:30 uur:
SNELSCHAAKTOERNOOI
Lekker schaken! Dit toernooi (‘Mestreech Blitz Open 101’) staat open voor iedereen. Bedenktijd per persoon per partij: 3 minuten + 2 sec. per zet
Er kunnen max. 60 personen meedoen. We hopen leden, oud-leden en schaakvrienden uit Limburg en de rest van de wereld te kunnen begroeten. Deelname is gratis. Aanmelden kan via het formulier

12:30 – 13:30 uur:
LUNCH
In De Nuie Geusselt Zaol bestaat de mogelijkheid om voor een vriendelijke prijs een goed gevuld lunchpakket te krijgen. Wel is het nodig om dit vooraf te reserveren. Warm aanbevolen! Aanmelden voor de lunch kan via het formulier, uiterlijk 18 september.

13.30 – 15:30 uur:
REÜNIEWEDSTRIJD JÄÖG – AW BÖK

De wedstrijd Jäög – Aw Bök (jawel, we houden de Mestreechter Taol hoog) is een heel bijzonder reünietreffen tussen het ‘sterrenteam’ uit de jaren 70 en een topjeugdteam uit de jaren 80 / 90. De spelers van deze teams uit de glorietijd van het schaken in Maastricht zien elkaar na al die jaren weer! Ze spelen in vrijwel dezelfde samenstelling als 40 á 50 jaar geleden. Op de foto één van de teams. Dit team werd in 1971 2e van Nederland bij de middelbare scholen, staand v.l.n.r. Ton Knipschild, Frans Neus, Elbert Fliek, Majo Nelissen. Gehurkt Leon Deliège (links) en Frits Partouns. Veel oud-leden komen speciaal van heel ver naar Maastricht. Zo hopen we bijvoorbeeld Douglas Maclagan te kunnen verwelkomen, die speciaal vanuit Nepal (!) wil komen (indien dit i.v.m. corona kan). De spelers die hiervoor al zijn benaderd, dienen toch nog hun komst te bevestigen. Dit kan via het formulier, uiterlijk 18 september.


Vanaf 16:00 uur:
OFFICIËLE JUBILEUMVIERING

Welkomstwoord

Lezing 100 jaar schaken Maastricht
Frank Clevers, auteur van het boek ‘Eeuwige Schaakverhalen’ over 100 jaar schaken in Maastricht (400 pagina’s), leidt ons door de rijke schaakgeschiedenis van Maastricht. Hij vertelt in kort bestek de belangrijkste en leukste wetenswaardigheden en laat tientallen prachtige foto’s uit de oude doos zien. Nieuwsgierig naar wat er zoal aan de orde komt en wat er zoal in het boek staat? Klik dan hier.

Aanbieding ‘eerste exemplaar’ jubileumboek
Het ‘eerste exemplaar’ zal worden aangeboden aan burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht.

Uitreiking Koninklijke Erepenning
Koning Willem-Alexander heeft aan onze vereniging de Koninklijke Erepenning toegekend, die het respect en de waardering symboliseert die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van onze vereniging. Zo’n onderscheiding is hoogst zeldzaam. Hier zijn we natuurlijk heel trots op. De erepenning zal worden uitgereikt door burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht.

Huldiging erelid
We zijn trots op onze kaderleden en we zijn deze personen dankbaar voor al hun inzet. Zo iemand is Jos Uiterwijk. Hij is 18 jaar voorzitter geweest en was daarmee de langstzittende voorzitter in de 100-jarige geschiedenis van onze vereniging. Hij werd in 2001 voorzitter van VSM. Toen VSM in 2002 met MSV fuseerde tot MSV-VSM, werd hij ook voorzitter van deze fusievereniging, die per 2014 Schaakvereniging Maastricht is gaan heten. De vereniging benoemde hem onlangs tot erelid. Nu gaan we hem officieel huldigen.

Huldiging ‘topvrijwilliger’
Verrassing!

Huldiging ‘Club van het Jaar’
Schaakvereniging Maastricht werd door de Limburgse Schaakbond benoemd tot ‘Club van het Jaar’ over het seizoen 2020/2021. Daar zijn we natuurlijk heel trots op. We voelen ons vereerd met deze benoeming. De bijbehorende prijs zal door een vertegenwoordiger van de schaakbond worden uitgereikt.

Afhalen en signering boek
Het jubileumboek ‘Eeuwige Schaakverhalen’ kan op twee manieren besteld worden. Dit kan á € 25,- excl. verzendkosten bij de uitgever via deze link.

De tweede mogelijkheid is direct bestellen bij ons (via het aanmeldingsformulier voor het feest) en afhalen tijdens de jubileumviering. Je bespaart dan de verzendkosten; bovendien gaat er dan meer van de opbrengst van het boek naar de vereniging. Dus kom het vooral afhalen en laat het op de dag zelf signeren door de auteur. Dit kan na afloop van het officiële gedeelte.

BESTELLEN: let wel op: wil je het boek afhalen op 26 sept., dan dient de bestelling reeds uiterlijk 9 september gedaan te zijn. Later kan niet vanwege de levertijd. Voor bestelmogelijkheden, zie het formulier.

Receptie
Nu is het tijd voor feest. Rond 17:00 uur begint de receptie, een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje. We toosten op het verleden (100 jaar schaken) en de toekomst! Gezellig herinneringen ophalen aan die goeie ouwe tijd en sterke verhalen vertellen. We verwachten veel leden, oud-leden, (schaak-)vrienden en contacten uit Maastricht en omstreken.

Aanmelden voor het hierboven genoemde officiële gedeelte kan via het formulier, uiterlijk 18 september.

Cadeautje?
Wil je het 100-jarige feestvarken verrassen met een kleine attentie? Dat zouden we natuurlijk fantastisch vinden. De 100-jarige drinkt niet, dus met een flesje wijn maak je hem niet blij. Een bloemetje hoeft ook niet. De eeuweling heeft iets anders bedacht. Je maakt de jubilaris het meest gelukkig met een financiële bijdrage. Wij willen graag dat er meer geschaakt wordt in Maastricht. Daartoe hebben we o.a. het plan om iedere kroeg in Maastricht te voorzien van minimaal één schaakset. Een set kost €15. Dus voor iedere 15 euro kunnen we een café een schaakspel aanbieden. Leuk als je dit project wilt steunen.

DONEREN: iets doneren kan via het aanmeldingsformulier.

18:30 uur:
BUFFET
In De Nuie Geusselt Zaol bestaat de mogelijkheid om voor een vriendelijke prijs te genieten van een goed verzorgd dinerbuffet. We bevelen dit aan! Wel is het nodig om dit vooraf te reserveren. Ons advies: maak er gebruik van!

Aanmelden voor het buffet kan ook via het aanmeldingsformulier.

20:00 uur:
EINDE

Tot slot, onze jeugd:
Natuurlijk vinden wij onze jeugd ook belangrijk. Speciaal voor de jeugd wordt een dag eerder, op zaterdag 25 september, een toernooi voor de jeugd van Maastricht georganiseerd. Hiervoor wordt door onze jeugdleider een aparte uitnodiging verzonden, en meer informatie is hier te vinden.

Hartelijke groet en tot ziens op ons feest.

Namens de jubileumcommissie,
Frans Neus en Frank Clevers.


Winkel online, sponsor gratis de vereniging!

Online bestellen of boeken bij webwinkels als Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Zalando of Booking.com?
Klik altijd eerst op het logo hierboven om via SponsorKliks naar zo’n webshop te gaan. Of gebruik de SponsorKliks app.
Zo verdient u geld voor de vereniging met elke online aankoop – zonder dat het u ook maar iets extra kost!