Visie

Jouw schaakontwikkeling centraal

Wanneer je gaat tennissen of voetballen, speel je niet alleen wedstrijden. Je traint ook. Om conditie op te bouwen en behendiger te worden en je technisch te bekwamen. De schaaksport kent deze cultuur veel minder. Je gaat wekelijks naar de schaakclub om een partij te spelen. Nieuwkomers worden vriendelijk welkom geheten, en daarna voor de leeuwen geworpen. Schakers krijgen, nadat ze de jeugdafdeling van de schaakclub hebben verlaten, geen begeleiding meer. De ontwikkeling stokt dan ook meestal.

Als we al trainen dan doen we het alleen. Thuis. Maar voordat je het weet, ben je uren video’s aan het bekijken of verlies je de moed wanneer je openingsboeken openslaat en een wirwar van varianten je tegemoet komt. Het is niet gemakkelijk om zelfstandig te leren.

Het aanbod van Schaakvereniging Maastricht is erop gericht dat je beter leert schaken. Op een leuke aantrekkelijke manier. Ieder op zijn eigen niveau, met eigen ambitie en mogelijkheden. Er zijn daarom veel trainingen ingeruimd in ons aanbod.

Bij Schaakvereniging Maastricht vind je een aantrekkelijk afwisselend aanbod van een reguliere competitie afgewisseld met instructie, toernooien en matches in de fantastische locatie van de Geusselt Sporthal, met een gezellige bar direct naast de speelzaal.

Onze trainingen en staan ook tegen een kleine vergoeding open voor leden van andere verenigingen.


Winkel online, sponsor gratis de vereniging!

Online bestellen of boeken bij webwinkels als Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Zalando of Booking.com?
Klik altijd eerst op het logo hierboven om via SponsorKliks naar zo’n webshop te gaan. Of gebruik de SponsorKliks app.
Zo verdient u geld voor de vereniging met elke online aankoop – zonder dat het u ook maar iets extra kost!